Loading...
Tonzon Vloerisolatie2024-03-26T13:44:25+00:00

WAT IS TONZON VLOERISOLATIE?

Tonzon tovert de kruipruimte om van een natte, koude ruimte die veel warmte onttrekt aan de vloer, naar een droger fundament dat de warmte in huis houdt. Laat jouw kruipruimte isoleren met Tonzon vloerisolatie. Profiteer van een warmere vloer, energiebesparing, minder vocht in huis en een positieve impact op jouw wooncomfort en gezondheid.

Vonk Isolatie is een door Tonzon erkend en vertrouwd installateur.

Over Tonzon Vloerisolatie

Vloeren verliezen hun warmte grotendeels door de uitstraling naar de koudere kruipruimtebodem en funderingsmuren. Tonzon Vloerisolatie is het enige vloerisolatiesysteem dat deze warmtestraling tot vrijwel nul reduceert. De Thermoskussens kunnen in lage en hoge kruipruimes aangebracht worden en isoleren anders maar ook beter dan de dikste pakken wol, EPS of purschuim.

De unieke methode zorgt ervoor dat de vloer sneller warm wordt. Daarnaast wordt de vloer zelfs warmer dan de lucht erboven en houdt de vloer de warmte veel langer vast. De isolatie maakt vloeren warmer dan de lucht erboven. Bovendien is het bij bijna elke vloer toepasbaar.

De werking van Tonzon Vloerisolatie

Op deze warmtebeelden is het effect van de vloerisolatie het beste te zien. De donkere, paarse plekken zijn koud en de lichtere, gele plekken warmer. Je kan zien dat de temperatuur van de vloer in zijn geheel met een aantal graden is gestegen. De temperatuur van de vloer is gelijk aan die van de meubels, terwijl daarvoor de vloer aanzienlijk kouder was. Goede vloerisolatie zorgt ervoor dat de temperatuur egaal over de kamer wordt verdeeld waardoor je minder hoeft te stoken om het comfortabel te hebben. Het laatste opvallende feit is te zien onder de meubels. Voor de isolatie was de vloer hier bijna 5 graden kouder dan de kamer, deze koude plekken trekken vocht aan en zijn dus een broedplaats voor schimmels en huisstofmijten. De temperatuur ligt een stuk dichter bij de kamertemperatuur, waardoor de kans op schimmels en huisstofmijten flink wordt teruggedrongen.

Dubbele werking

De goede werking van de folie komt door de unieke manier van isoleren. De thermoskussens zijn een soort luchtzakken van de folie die onder de vloer aangebracht worden. Door dit systeem kan de vloer geen warmte meer uitstralen naar de kruipruimte. Daarnaast wordt de lucht in de luchtzakken opgewarmd en blijft de warmte bij de vloer. Resultaat is een warmere vloer, die sneller opwarmt en langer warm blijft.

Veel kruipruimtes zijn vochtig of nat. Daarom wordt in combinatie met de thermoskussens een stevig zeil op de bodem van de kruipruimte gelegd. Door middel van deze bodemfolie wordt de verdamping van vocht uit de kruipruimtebodem gestopt. Dit betekent minder vocht in de woning en een optimale werking van de thermoskussens.

Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen

Bij welke vloeren kan je het vloerisolatiesysteem toepassen?2024-02-13T15:08:00+00:00

Tonzon vloerisolatie is geschikt voor:

  • Alle soorten vloeren: hout, steen, beton, kwaaitaal, enzovoort.
  • Vloeren die nog niet zijn geïsoleerd.
  • Vloeren die bij de bouw zijn geïsoleerd.
  • Vloeren die achteraf zijn geïsoleerd met purschuim of bodemisolatie.
  • Vloeren met vloerverwarming.

Zelfs wanneer er geen kruipruimte is of wanneer de kruipruimte heel laag/hoog is, kan je Tonzon toepassen. De hoogte die minimaal nodig is in de kruipruimte bedraagt bij houten vloeren 40 cm (vanaf onderzijde balk) en bij betonvloeren 45 cm. Ook bij vloeren die al met andere isolatie zijn geïsoleerd, kan je extra isoleren en genieten van een nog beter binnenklimaat.

Moet ik de funderingsmuren in de kruipruimte isoleren wanneer de begane grond is/wordt geïsoleerd?2024-02-13T15:08:37+00:00

Wij raden aan de funderingsmuren te isoleren. Let op, wel aan de buitenzijde. Wanneer de funderingsmuren namelijk aan de binnenzijde zijn geïsoleerd zullen deze in de winter geen warmte meer opnemen uit de kruipruimtebodem. De muur onderin de kamer wordt dan kouder en er kan dan schimmelvorming ontstaan bij de randen van de vloer.

Wat is het verschil tussen Tonnzon en Purschuim?2024-02-13T15:08:35+00:00

Bij Tonzon worden de randen van de vloer warmer en bij purschuim worden de randen van de vloer kouder. Bij purschuim verplaatst het vocht zich naar de onderkant van de vloer. Tonzon zorgt juist voor een drogere kruipruimte. Het is de meest klimaatefficiënte oplossing en heeft het DUBO-keurmerk. Purschuim is daarentegen het minst klimaatefficiënt (zolang het gespoten wordt met HFK-gas). Het is erg giftig en ook een groot chemisch afvalprobleem.

Hoeveel kan ik besparen met Tonzon?2024-02-13T15:08:34+00:00

Het Tonzonn-systeem werkt op een andere manier dan andere isolatiematerialen en maakt de vloer nog warmer dan de lucht erboven. Omdat de vloer altijd en zoveel warmer is, daalt de behoefte aan aanvullende warmte. Dit merk je want het stookseizoen wordt korter net als de dagelijkse stooktijd. De klokthermostaat kan je namelijk in de ochtend later inschakelen omdat de woning sneller op temperatuur is.

In de avond kan de kachel eerder worden teruggezet omdat de warmte veel langer blijft hangen. Zowel de dag-, nacht- als de avond-temperatuur kan je een graadje lager instellen zonder comfortverlies. De besparing op de verwarmingskosten kan daardoor oplopen tot wel 25% en meer. Het één en ander is afhankelijk van het type woning, de klimaatzone en het stookgedrag.

Als de onderkant van de vloer is geïsoleerd, is de kans op houtrot van de balken dan niet juist groter?2024-02-13T15:08:32+00:00