Loading...
PIF Vloerisolatie2024-03-26T13:43:59+00:00

WAT IS PIF VLOERISOLATIE?

PIF isolatie is opgebouwd uit meerdere lagen warmte-reflecterend aluminium, op afstand gehouden door robuuste luchtkamers. De aluminium weerkaatst meer dan 90% van de warmte of koude. De luchtkamerfolie beperkt het warmteverlies door de stilstaande lucht in de kamers.

Vonk Isolatie is een door PIF erkend en vertrouwd installateur.

Over PIF Vloerisolatie

PIF, oftewel Power Insulation Foil, is momenteel een erg populaire isolatietechniek. PIF is kenmerkend door de opbouw, die bestaat uit meerdere lagen aluminiumfolie met daartussen luchtkamers. De aluminiumfolie in PIF isolatie dient als een reflecterend oppervlak, dat in staat is om warmte terug te kaatsen.

Tegelijkertijd dragen de luchtkamers tussen de lagen bij aan het geleidelijk verminderen van de temperatuur per laag, wat resulteert in een verbeterde isolatieprestatie. Bovendien dienen de luchtkamers niet alleen om de isolatiewaarde te versterken, maar beschermen ze ook het aluminium tegen schade. Op deze manier dragen ze bij aan de duurzaamheid van de isolatiefolie.

Waarom kiezen voor PIF vloerisolatie?

Veilig
PIF isolatie is hypoallergeen en er komt geen stof vrij bij de verwerking. Hierdoor zijn er geen persoonlijke beschermingsmiddelen nodig.

Subsidie
Vanaf PIF ISO60 (toepassing vloer) en PIF ISO100 (toepassing hellend dak) voldoet deze aan subsidieregeling ISDE.

Hoge thermische weerstand
PIF isolatie biedt een van de hoogste R-waarden per inch dikte, wat resulteert in superieure thermische bescherming.

Duurzaamheid
Het materiaal is bestand tegen vocht, schimmels en corrosie, waardoor het een duurzame optie is voor isolatiebehoeften.

Veelzijdigheid
Het kan worden gebruikt in verschillende toepassingen, waaronder wanden, daken, vloeren en plafonds, zowel in residentiële als commerciële gebouwen.

Brandveiligheid
PIF isolatie heeft uitstekende brandvertragende eigenschappen, waardoor het een veilige keuze is voor huizen en gebouwen.

Overige toepassingen PIF

  • Wanden: PIF isolatie kan worden gebruikt in binnen- en buitenmuren om thermische efficiëntie te verbeteren en energieverlies te minimaliseren.
  • Daken: Het wordt vaak gebruikt onder dakbedekkingen om zolders en leefruimtes te isoleren, waardoor de energiekosten worden verlaagd.
  • Vloeren: PIF isolatie kan onder vloeren worden geplaatst om koudebruggen te voorkomen en de vloertemperatuur te stabiliseren.
  • Plafonds: Het kan worden gebruikt om zowel warmte als geluidsoverdracht tussen verdiepingen te verminderen, waardoor een comfortabelere leefomgeving ontstaat.

Veelgestelde vragen

Wat is de levensduur van PIF isolatie?2024-02-13T15:10:59+00:00

De levensduur van de folie is minstens 70 jaar. Dit is door het Frauenhofer Instituut d.m.v. een versnelde verouderingstest vastgesteld. In deze test is aangetoond dat na een versnelde verouderingstest (deze staat gelijk aan een levensduur van 70 jaar) de reflectiewaarde met maar 4% achteruit is gegaan. Met andere woorden na 70 jaar wordt nog 96% reflectie van de oorspronkelijke waarde gehaald.

Wat zijn de voordelen van PIF isolatie ten opzichte van traditionele isolatie?2024-02-13T15:10:11+00:00

PIF isolatie is makkelijk te verwerken,  je hoeft geen beschermende kleding te dragen en het materiaal irriteert niet. Het materiaal is 100% recyclebaar en geeft heel weinig afval. De verwerking is erg makkelijk, er is alleen een stanleymes en een nieter nodig. Snijnaden dienen wel luchtdicht te worden afgewerkt met luchtdichte tape.

Hoe zit het met vocht PIF isolatie?2024-02-13T15:09:29+00:00

Doordat de folie luchtdicht verwerkt wordt heb je geen problemen met vocht. Er ontstaat geen temperatuurlijn en dus ook geen dampspanningslijn waardoor je geen condensatie krijgt.

Hoe werkt PIF isolatie?2024-02-13T15:08:59+00:00

De folie werkt op basis van stilstaande lucht die zeer slecht warmte geleidt én op basis van reflectie. Hiermee wordt het warmteverlies het meest ideaal beperkt. Warmteverlies in een woning gebeurt via warmtegeleiding en warmtestraling. 94 % van de warmtestraling wordt door het aluminium teruggestuurd en de warmtegeleiding wordt geïsoleerd door de stilstaande lucht.

Heb je vragen over isolatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Benieuwd in welke plaatsen wij allemaal werken?

Alblasserdam, Albrandswaard, Alphen aan den Rijn, Ammerstol, Barendrecht, Berkewoude, Bergambacht, Bodegraven-Reeuwijk, Brielle, Capelle aan den IJssel, Delft, De