Het heeft zeker zin om ook de vloer te isoleren als er al bodemisolatie aanwezig is. Bij bodemisolatie ontsnapt nog steeds een gedeelte van de warmte uit de vloer via de koude funderingsmuren en de ventilatie langs de vloer. Door direct de onderkant van de vloer te isoleren wordt dit warmteverlies weggenomen.

Wanneer er voldoende ruimte over is, kunnen de chips blijven liggen bij de installatie van de thermoskussens. Er is echter een hoog risico gereedschap kwijt te raken en het is een zwaardere klus. Niet iedere installateur wil dit doen en vaak worden extra kosten berekend.

Verder adviseren wij om de chips weg te laten halen. Naast de beperkte isolerende werking hebben ze ook een nadelig effect. De bodem slaat namelijk veel warmte op en deze warmte komt in de winter weer vrij, door de bodemisolatie wordt dit proces gestopt.
In dat geval kan je voor onze standaard aanpak met bodemfolie en thermoskussens gaan. Met alleen thermoskussens heb je eigenlijk voldoende isolatie voor de vloer. Niet alleen is dit de ideale aanpak van de kruipruimte, dit betekent ook dat de werkzaamheden eenvoudiger, goedkoper en sneller kunnen plaatsvinden.